Menu

Ontdek nu ons nieuwe bier; Simplex!

 dinsdag 28 maart 2017

Brouwerij De Ranke lanceert, voor het eerst sinds 2013, een nieuw, permanent verkrijgbaar bier; Simplex. Een fris, licht bier dat doet denken aan de bittere, hoppige pilsbieren uit de jaren zestig, hoewel het een bier van hoge gisting is. “Een bier dat we eigenlijk ontwikkelden uit heimwee naar die ‘ouderwetse’ pils”, klinkt het bij de brouwers Guido Devos en Nino Bacelle.In de afgelopen jaren was er weinig ruimte om nieuwe bieren te ontwikkelen bij Brouwerij De Ranke. “De maximale capaciteit van onze installatie, 5.000 hectoliter, was de afgelopen jaren volledig ingenomen voor het brouwen van onze bestaande bieren. Maar momenteel zijn de uitbreidingswerken voor een capaciteit tot 10.000 hectoliter volop bezig. Dat biedt ons nu de kans om nieuwe bieren te ontwikkelen. Het ideale moment om met Simplex naar buiten te komen”, zegt Guido Devos.

Simplex is een fris, licht bier boordevol smaak geworden, met een alcoholpercentage van slechts 4,5 procent. “In de jaren zestig kon je nog heel wat lekkere pilsbieren vinden. Het was ongefilterd, ongepasteuriseerd en met een stevige bitterheid. Tegenwoordig is alles een pak zoeter en gepasteuriseerd”, weet brouwer Nino Bacelle. Maar bij Brouwerij De Ranke zijn ze altijd al wat tegendraads geweest. Dus verrassen ze ook nu weer met Simplex. Een bier van hoge gisting, met alle karakteristieken van een ‘ouderwetse’ pils; blond, bitter, ongefilterd, ongepasteuriseerd, verfrissend bier  en laag in alcoholpercentage.

Het nieuwe bier zal vanaf april 2017 te koop worden aangeboden op vat en in flessen van 33 cl. Een bewuste keuze om dit bier, dat jong het best tot haar recht komt, enkel in kleine flessen en op vat aan te bieden. Volg ook de Facebookpagina ‘Brouwerij De Ranke’ voor meer informatie.